Atletiek

Yannick Michiels jaagt in Ierland op persoonlijk record

Print

Yannick Michiels loopt vanavond een 3.000m op de Morton Games in het Ierse Dublin. ‘Ik wil er een snelle tijd lopen in een sterk deelnemersveld.’

Op de meeting in Ierland hoopt Yannick Michiels de vruchten te plukken van vijf weken hoogtestage: vier weken in Kenia en één week in Oostenrijk. Zaterdag op de KBC Nacht bleef de bijna 24-jarige Desselnaar met 14’16”99 iets onder zijn normale niveau. De race viel net iets te vroeg. ‘De wedstrijd was een risico omdat we te laat van hoogte konden terugkeren’, wist zijn trainer Peter Kelchtermans.

Maar in Ierland start Yannick Michiels met ambitie. Zijn persoonlijk record van 8’06”39 liep de Desselnaar een dik jaar geleden in Ertvelde. In Ierland hoopt hij mits goede omstandigheden beter te doen. ‘Ik start er in een zeer sterk deelnemersveld met een achttal mannen die al onder de 8 minuten liepen. De bedoeling is om aan te pikken en een snelle tijd te lopen’, meldde Michiels, die begin augustus nog aantreedt op het WK oriëntatielopen in Schotland.

Meer sportnieuws