Controles op E19 blijven tot einde van werken

Foto: rr

Controles op E19 blijven tot einde van werken

Print
Mechelen -

Bij een snelheidscontrole vlak voor de werfzone op de E19 in Mechelen werden vier op vijf chauffeurs geflitst. De politie blijft tot het einde van de werken flitsen in de werfzone maar ook in de aanrijzone.

Hoewel de politie had aangekondigd dat er intensief op snelheid zou gecontroleerd worden tijdens de asfalteringswerken op de E19 tussen Mechelen en Rumst, werden er al bijna drieduizend chauffeurs geflitst.

Meest in het oog springende resultaat was een controle tijdens de Nationale Feestdag. Toen werd de snelheid gemeten in de aanrijzone van de eigenlijke werken. Dat is het stuk snelweg waar de maximum snelheid nog 90 kilometer per uur bedraagt. Daar werd de snelheid van 1.207 auto’s gemeten. Maar liefst 951 daarvan reden te snel. Dat is net geen 80%.

Ondertussen raakten ook de cijfers bekend van de snelheidsacties tijdens de eerste week van de werken. Het gaat om de cijfers van de controles in de werfzone, waar zowel bemand als onbemand werd geflitst en waarbij ook de zogenaamde superflitspaal werd ingezet. Daar werden iets meer dan 1.800 automobilisten geflitst. Het ging om 1.501 personenwagens en 332 vrachtwagens.

De politie gaat tot het einde van de werken - half augustus - streng blijven controleren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio