© Theo Derkinderen

’t Wiel heropent vandaag met receptie en feestje voor vijfde verjaardag

“Het was hoog tijd dat het café vernieuwd werd”

Hans Van Geel en Evi Piessens vieren vanavond hun vijfde verjaardag als uitbaters van café ’t Wiel. Voor die gelegenheid kreeg de herberg de voorbije drie weken een volledige make-over.

Theo Derkinderen

In 2010 nam Hans Van Geel (29) café ’t Wiel aan de Puursesteenweg over. “Ik was nog jong maar eigenlijk was het een kinderdroom die in vervulling ging. Mijn eigen café uitbaten”, zegt de cafébaas. “Ja, ik ben enorm gelukkig dat ik destijds deze stap heb gezet. Er is in Vlaanderen nog steeds plaats voor de echte volkscafés.”

Ter gelegenheid van hun vijfde verjaardag lieten Hans en Evi hun zaak helemaal moderniseren. “Dat was eigenlijk hoognodig. Alles wat hier binnen stond dateerde nog uit 1980, het jaar dat het gebouw werd gezet. Er zijn nieuwe toiletten geïnstalleerd, een nieuw verluchtingssysteem gehangen, de verlichting is vernieuwd, er zijn nieuwe koelkasten en een nieuw plafond. Daarnaast zijn er ook acht nieuwe tapkranen. We tappen vanaf nu ook Leffe Royal en Rodenbach van het vat.”

Vrijdag om 18.30 is er een receptie. “Daar zijn alle klanten op uitgenodigd. Twee uur lang trakteren we op hapjes en drankjes. En de opening zal muzikaal worden opgeluisterd door de drie Bornemse harmonieën. Vanaf half negen zal er een verjaardags- en heropeningsfeestje losbarsten met discobar Track United”, glundert het koppel.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio