UITTIPS. Hier kan je dit weekend heen

Foto: http://www.tagadart.be/

Vakantie

UITTIPS. Hier kan je dit weekend heen

Print
Nog geen plannen voor dit weekend? Dankzij deze tips haal je er het beste uit.

MET DE KINDEREN
Kinderen toegelaten
Wat? De West-Vlaamse regiozender Focus & WTV organiseert een namiddag speciaal voor kinderen in badstad Middelkerke. De animaties en activiteiten zijn geschikt voor kinderen tot en met veertien jaar. Verwacht je aan allerlei leuke spelletjes, workshops en straatanimaties. Zo kunnen de kleinsten leren jongleren, maar ook andere circustrucjes instuderen. Er is ook een streepje muziek voorzien van de kinderfanfare.
Wanneer? Zaterdag 25 juli van 14 tot 18 uur
Waar? Epernayplein in Middelkerke
Prijs? Gratis. Meer info: acties.focus-wtv.be

CULTUUR
Paardenshow met een ziel
Wat? De Franse scenograaf Benjamin Aillaud, afkomstig uit een klein dorpje in de Franse Pyreneeën, heeft sinds zijn zesde een passie voor paarden. Vandaag presenteert hij Tagad'Art, een sprookjesachtige familieshow in Knokke-Heist waarin de elegante dieren van hem en zijn vrouw de hoofdrol spelen. Tijdens de show word je ook getrakteerd op sterke staaltjes acrobatie, livemuziek en opzewepende acts met Afrikaanse invloeden. 'De show is gebaseerd op connectie tussen mens en dier. Zonder connectie verlies je de echtheid en die vind ik net heel belangrijk', zegt Aillaud. En een tip voor de dames: je ziet een knapperd stunten op vier (!) witte paarden.
Wanneer? Nog tot en met zaterdag 15 augustus.
Waar? Maurice Lippensplein in Knokke-Heist. Net naast het station.
Prijs? Vanaf 39 euro. Kinderen tot 14 jaar krijgen 15 euro korting. Leuk: met een Platinum-ticket mag je de paarden na de show aaien. Meer info: www.tagadart.beUITGAAN
Sfinks Festival
Wat? Tomorrowland is al maanden volledig uitverkocht, maar dat betekent niet dat je dit weekend zwoele beats moet missen. Het gratis Sfinks Festival vindt plaats van 23 tot en met 26 juli en trakteert je onder meer op sets en optredens van Merdan Taplak. En wie yoga beoefent, kan ook op de festivalweide met zijn matje terecht voor een zenmoment. Er is ook aan kinderen gedacht. Zij kunnen op een podium acts op maat gaan bekijken.
Wanneer? Nog tot en met zondag 26 juli.
Waar? Heuvelstraat 45 in Boechout
Prijs? Gratis. Meer info: www.sfinks.be

SHOPPEN
Atelier Solar Shop
Wat? Deze nieuwe hotspot laat je kennismaken met unieke spullen met een tijdloos, Scandinavisch tintje. Van mannen- en vrouwenkledij tot meubilair en interieurgadgets: je vindt er alles wat je nodig hebt om hip voor de dag en thuis te komen. En voor de liefhebbers: je kan er ook vintage en antiek scoren.
Wanneer? Van woensdag tot zaterdag van 12u tot 18u30. Of op afspraak.
Waar? Dambruggestraat 48 in Antwerpen
Prijs? Varieert. Meer info: www.ateliersolarshop.be

LEKKER ETEN & DRINKEN
Feestelijke wijntjes
Wat? De Gentse EVÍN Wine store & Bar doet een specialleke tijdens de Gentse Feesten, die zondag al aan hun laatste dag toe zijn. Reden te meer op snel te zijn en hun waterijsjes te proeven op basis van wijn en natuurlijke producten. Maar er is natuurlijk ook drank in overvloed. Wat dacht je van de zomerse Rosé Pamplemousse: een lichte fruitige wijn met aroma’s van pompelmoes, andere citrusvruchten en frambozen. Drinken kan in een gezellig kader en met een zomers achtergrondmuziekje, aangeleverd door geselecteerde dj’s.
Wanneer? Nog tot zondag 26 juli om middernacht
Waar? Sint-Margrietstraat 16 in Gent
Prijs? Varieert. Meer info: www.facebook.com/events/1596018933983541/
 

NIET TE MISSEN