Atletiek EK juniores in Eskilstuna

Christian Iguacel vijfde met 4x400m-ploeg

Print

Christian Iguacel (AVKA) is met de Belgische ploeg vijfde geëindigd in de 4x400m op het EK voor juniores (U20) in het Zweedse Eskilstuna. ‘Knap achter al die grootmachten.’

In de reeksen kon het Belgische kwartet met naast Christian Iguacel, die er als startloper aantrad, ook Alexander Doom, Dylan Owusu en Elroy Doraene zich vlot plaatsen voor de finale. Ze brachten het stokje als vierde binnen in 3’14”71. De zesde tijd van alle finalisten. In de finale was top vijf het ambitieuze doel. En dat lukte ook voor het viertal. Startloper Alexander Doom kon in gunstige positie aflossen met Christian Iguacel die de tweede beurt voor zijn rekening nam en afloste met hordespecialist Dylan Owusu. Slotloper Elroy Doraene maakte de klus af. De ploeg verbeterde zich ten opzichte van de reeksen en klokte 3’14”12. Na de diskwalificatie van de Franse ploeg die het zilver moest inleveren, werd België uiteindelijk knap vijfde.

Limiet

‘Met een vijfde plaats achter deze grootmachten mogen we best tevreden zijn’, reageerden de 400m-mannen die enkel Rusland, Italië, Duitsland en Polen voor zich moesten dulden. De Belgische 4x400m-mannen werden pas in extremis opgevist voor het EK. De limiet wisten ze niet te halen, maar op basis van sterke individuele tijden op de Grand Prix-meeting in Brussel op 5 juli, kregen ze toch het vertrouwen.

Meer sportnieuws