© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verrassende thuiskomst voor Europese kampioene Renée Eykens

Renée Eykens behaalde op de Europese juniorkampioenschappen in Zweden de gouden medaille op de 800m. Maandag landde ze in Zaventem en bij haar thuiskomst wachtten familie, vrienden en supporters haar op.

EVDW

Een spandoek en kleurrijke tuinversiering verklappen dat in de Zwaluwlaan een Europese kampioen woont. Pepe, Leonard De Decker, en bomma Emmy De Graaf stonden als eersten te wachten op de thuiskomst van Renée. Haar ouders en enkele vrienden waren de kersverse kampioene gaan afhalen op het vliegveld. Toen de auto’s met de kampioene thuis arriveerden, werd het de jonge atlete te veel. Geëmotioneerd viel ze in de armen van haar grootouders.

Het was geen geheim dat atletiekclub KAPE op het 23ste Europees Kampioenschap Junioren in het Zweedse Eskilstuna, met Renée Eykens een potentiële medaillekandidate afvaardigde op de 800 m. Terecht, want Renée werd met duidelijke voorsprong Europees kampioen in een tijd van 2’02″83.

“Ik weet niet goed wat me allemaal overkomt’, geeft Renée toe. “Toen ik een plaats in de finale behaalde, had ik mijn hoofddoel bereikt. Een medaille zou een mooi surplus zijn. De stress van de halve was er niet meer, wel gezonde spanning. Als je dan als eerste de finish bereikt, weet je niet goed wat je overkomt. Nu nog niet”, geeft Renée toe. Eerst wil ze nu samen met haar familie genieten van de voorbije dagen en van de titel. Jongste broertje Matheo (10) kijkt letterlijk en figuurlijk op naar zijn kampioenenzus. “Zij is mijn grote voorbeeld. Ik ben honderd procent fier op haar!” zegt haar broer. Ook hij is lid van KAPE en hoopt ooit in de voetsporen van zijn zus te treden.

Vastgoed

Jobs in de regio