© BELGAIMAGE

Louche advocaten proberen nabestaanden crash MH17 miljoenen te ontfutselen

Een aantal louche advocaten heeft een nieuw doel voor ogen: de nabestaanden van de crash MH17 waarbij 298 mensen het leven lieten in te lijven en zo te gaan lopen met hun smartengeld.

mige

Enkele buitenlandse advocaten, voornamelijk Britse en Amerikaanse juristen, doen er alles aan om de families van de slachtoffers van de dodelijke crash van de Malaysia Airlinesvlucht MH17 bij hen in te lijven. Ze beloven massa’s smartengeld voor hen uit de brand te kunnen slepen. Enige nadeel: de nabestaanden moeten wel een derde van het bedrag aan de advocaten afgeven. Sommigen maken zich zelfs sterk 3 miljoen euro per dodelijk slachtoffer te kunnen eisen, en gaan daarvoor zelfs achter de Russische rebellenleider Igor Girkin aan.

Enkele Nederlandse advocaten proberen de nabestaanden nu te waarschuwen: ‘Malaysia Airlines moet sowieso betalen en heeft al toegezegd advocatenkosten te vergoeden. Het is daarom onverstandig om nu in zee te gaan met buitenlandse advocaten die op basis van no cure, no pay werken. Dan ben je direct een derde van je vergoeding kwijt’, aldus advocaat Sander de Land in AD.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER