




Frieten bakken in bakfiets
Van een carrièreswitch gesproken: Leonard Glazema geeft zijn job als bedrijfsconsulent op en wordt frietbakker. Maar niet zomaar een. Hij gaat met een zelfgebouwde bakfiets de baan op, de Frieterij.
Leonard Glazema (54) heeft een carrière uitgebouwd in het reorganiseren van bedrijven. “Dat was best uitdagend. Maar ik heb altijd al iets met mijn handen willen doen. En dan liefst in het culinaire, want koken is mijn hobby.”
Om de kwaliteit te garanderen, snijdt Leonard Glazema zijn frieten zelf. “Inderdaad en ik bak ze ook zelf voor. Dan weet ik welk product ik in handen heb. Veel collega’s gebruiken voorgebakken frieten en weten niet meer welke aardappel ze bakken.”
Terwijl Leonard Glazema dat vertelt, trekt hij alle laden en kasten van zijn bakfiets open. “Ik heb alleen een onderstel gekocht. Samen met Luc Van Reeth, een fabelachtige schrijnwerker, heb ik de Frieterij erop gebouwd”, lacht hij. De bekkens waren al gevuld met frietvet, maar onderweg morste Leonard niets. “Neen, onder de bak hangt een oude platte vering. Fantastisch, zelfs op kasseien beweegt de bakfiets amper. En zelf zit ik op een oud zadel met van die ronde veren eronder. Het voelt alsof ik in een fauteuil zit.”
Leonard deed onder meer al de Mechelseplein aan en zal ook de zaterdag- en zondagmarkt bezoeken. Je kan hem en de Frieterij boeken voor een feestje.
www.frieterij.be, 0473.25.22.08
Hoofdpunten
Krachtige ontploffing in Osystraat in Antwerpen door explosief: 15 woningen beschadigd
Meisje (3) in levensgevaar naar ziekenhuis na incident in Brasschaat, omstandigheden enorm onduidelijk
Vier zaterdagen na elkaar dicht en toch blijven klanten hun Delhaize trouw: “De charcuterie en het brood zijn hier lekkerder”
Moet nieuw extern orgaan beslissen over lonen van onze politici zoals De Croo voorstelt? “Alles ligt er en soms al heel lang. Voer het gewoon uit”