Kempenaars willen tot het uiterste gaan met elektrische racewagen

Kempenaars willen tot het uiterste gaan met elektrische racewagen

Print
Olen -

Olenaars Jan Van Hemelen (22) en Nick Verlooy (22) trekken eind deze maand naar de Hockenheimring in Duitsland om er het uiterste te halen uit hun elektrische racewagen.

Jan en Nick maken deel uit van een 37-koppig studententeam van KU Leuven en Thomas More dat België vertegenwoordigt op een internationale wedstrijd voor zelfgebouwde elektrische racewagens. "De wedstrijd wordt nu voor de vierde maar georganiseerd", weet Jan. “De teams bestaan uit ingenieursstudenten. Je mag maximaal twee jaar in een team zitten, maar de teams kunnen uiteraard wel verder bouwen op de ervaring van de vorige jaren. Er wordt wel ieder jaar een gloednieuwe wagen gebouwd. Bedoeling is de meest recente technologieën te combineren met heel wat creatieve passie. En daar zit stevig wat tijdsdruk op want voor het hele ontwikkelingsproces zijn er maar negen maanden."

De Belgische wagen neemt deze zomer deel aan drie wedstrijden op F1-omlopen. Silverstone in Engeland is al achter de rug. Eind deze maand volgt een proef in Duitsland, begin september wordt in Tsjechië de eindbalans opgemaakt.

Lees vrijdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen, editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio