Groeven op dorpsplein Muizen verdwijnen

De groeven met gras worden weggewerkt. Foto: LDN

Groeven op dorpsplein Muizen verdwijnen

Print
Mechelen / Muizen -

Het dorpsplein van Muizen (Mechelen) wordt aangepast. Om het plein gebruiksvriendelijker te maken, zullen de groeven tussen de grote betonplaten weggewerkt worden.

Toen het dorpsplein van Muizen enkele jaren geleden vernieuwd werd, was dat met de intentie er een plek te maken voor buurtactiviteiten. Het plein bestaat uit grote betonplaten, die van elkaar gescheiden zijn door een grasstrook van een vijftal centimeter. Het grondniveau van de graszoden ligt iets lager dan het niveau van de betonplaten. Zowel het niveauverschil als het substraat waarin de graszoden ingeplant zijn, belemmeren een praktisch gebruik van het dorpsplein.

“Tafels, stoelen en tentjes kunnen niet om het even waar geplaatst worden. Je moet erop letten dat alle poten en pootjes netjes op de betonvlakken staan. Wie over het plein stapt moet de aandacht erbij houden”, zegt schepen van wijk- en dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

Het probleem werd aangekaart door de dorpsraad Muizen Leeft in een verslag aan het stadsbestuur. Begin juli besliste het schepencollege om de problematiek aan te pakken. Met een mengeling van teelaarde, klein steenachtig materiaal en gazonzaadjes zullen de groeven aangedamd worden.

De werkzaamheden worden idealiter in het voor- of hetnajaar aangepakt.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio