Joan Collins (82) deelt haar beautygeheimen

Beauty

Joan Collins (82) deelt haar beautygeheimen

Print
De Britse televisie- en filmactrice Joan Collins is 82 en ziet er nog steeds stralend uit. In aanloop naar de lancering van haar parfum I Am Woman zei ze in een interview met The Daily Mail hoe ze haar jeugdige uitstraling behoudt.

De 82-jarige filmster gelooft dat iedereen glamoureus kan zijn, zolang je maar een gezond dieet volgt en een paar heel makkelijke make-uptrucjes toepast. ‘Een glamoureus uiterlijk wordt meestal geassocieerd met filmsterren uit jaren dertig en veertig zoals Vivien Leigh and Ava Gardner’, zegt ze.

De ster, die in totaal vijf huwelijken op haar palmares heeft staan, voegt eraan toe dat schoonheid begint bij de huid. ‘Huidverzorging zou deel moeten uitmaken van je dagelijkse routine zoals je tanden poetsen. Daarom eet Joan veel goede vetten en mineralen. ‘De kwaliteit van het eten is net zo belangrijk voor je huid als de producten die je gebruikt. Ik geloof bijvoorbeeld dat avocado’s heel goed zijn voor het lichaam. Ik neem ook vitaminesupplementen in zoals vitamine C, E en oliën met omega.’

Verder is Collins tegen plastische chirurgie en botoxbehandelingen. Toen ze 78 was, heeft ze het geprobeerd maar nu vermijdt ze ingrepen. ‘Ik geef mijn geld liever uit aan luxeproducten in plaats van onder het mes te gaan’, klinkt het. Een goede foundation is volgens haar het beste middel om er jeugdig uit te zien. ‘Alles draait rond een perfecte basis voor je make-up. En lippenstift. Ik mag het niet gedroomd hebben dat ik zonder lippenstift de deur uitga’, zegt ze.

NIET TE MISSEN