Eurogroep akkoord met miljardenkrediet aan Griekenland

De eurogroep kwam dit weekend in Brussel bijeen. Op de foto onder meer de Duitse Financiënminister Wolfgang Schäuble (links zittend) en eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem (centraal). Foto: Stephanie Lecocq/epa

Eurogroep akkoord met miljardenkrediet aan Griekenland

Print

De ministers van Financiën van de eurolanden gaan in principe akkoord met het voorgestelde overbruggingskrediet van 7 miljard euro voor Griekenland. Dat blijkt na een conference call van de eurogroep vanmorgen, zo meldt Bloomberg.

De eurogroep kwam vanmorgen telefonisch bijeen om de situatie in Griekenland te bespreken. Het ging onder meer over de stemming vannacht in het Griekse parlement, waar een eerste pakket hervormingsmaatregelen werden goedgekeurd.

Belangrijker nog was de goedkeuring van het voorstel om Griekenland een overbruggingskrediet van zeven miljard euro toe te kennen, waarmee het euroland door de maand juli moet worden geholpen. Door het krediet kan Griekenland maandag een lening van 3,5 miljard euro aan de Europese Centrale Bank terugbetalen.

De lening wordt vrijdag officieel aangekondigd, aldus het financiële persagentschap. Het geld zou komen van het EFSM (European Financial Stability Mechanism), een fonds dat gefinancierd is door alle 28 EU-lidstaten.

MEEST RECENT