Open Kuipjesdag hult stadion in geel en blauw

De nieuwe jeugdlichting trekt de voetbalschoenen aan. Foto: leo brouwers

Open Kuipjesdag hult stadion in geel en blauw

Print
Westerlo -

KVC Westerlo gooit zondag de deuren open voor de Open Kuipjesdag. De fans kunnen kennis maken met de spelers en voor 150 jeugdspelers is het meteen een kennismaking met hun nieuwe club.

De supporters van KVC Westerlo duiden de derde zondag van juli steevast aan in hun agenda. Op de Open Kuipjesdag verwent de club haar supporters met sportieve en andere activiteiten. “Open Kuipjesdag is een dag die volledig in het teken staat van de supporters”, vertelt Jeff Van Thielen, die de coördinatie rond de fandag doet. “Ze kunnen kennismaken met alle veranderingen op en rond de terreinen.”

Een van de hoogtepunten van de supportersdag is de wedstrijd met oud-spelers. “Voor velen is die wedstrijd een heuglijk weerzien met tal van ex-spelers van de club. Onder andere Toni Brogno, Jef Delen, Ogunsoto, Van Kerkhoven en Bjorn Smits trekken nog een keertje hun voetbalschoenen aan.”

150 nieuwe jeugdspelers

De jeugdopleiding van KVC Westerlo mag dit jaar 150 nieuwe spelers verwelkomen en zit met 620 leden helemaal volgepakt. “We beleven een hoogconjunctuur”, vertelt hoofd jeugdopleiding Kurt Van Diest. “Weet je dat we in het tussenseizoen bijna 900 aanvragen kregen van spelertjes die bij Westerlo wilden aansluiten? In het verleden focusten wij lange tijd op het nationale voetbal. Nu zetten we ook in op het regionale voetbal. Het voordeel hiervan is dat we de spelertjes zelf kunnen opleiden en eventueel tijdens het seizoen doorschuiven van het regionale naar het nationale voetbal. De titel in tweede klasse en het organiseren van diverse voetbalkampen zijn enkele redenen van de grote instroom. Het is de bedoeling dat we binnen enkele jaren opnieuw jeugdspelers van KVC Westerlo zien doorstromen naar de A-kern.”

MEER VOETBALNIEUWS