Schaatsen tussen de palmbomen in Park Spoor Noord

Print

Een 250-tal jongeren van diverse afkomst mocht de 24 attracties in de Parkloods woensdag al uit. Foto: dirk kerstens

Antwerpen 2060 -

De derde editie van Sportopia gaat vandaag van start in de loods van Park Spoor Noord. Het thema van dit jaar is ‘respectvol omgaan met elkaar’, waarop nauw wordt toegezien. Wie zich aan de regels van fair play houdt, kan zich verder ongestoord uitleven op de ijsbaan, de megatrampoline of in de doolhof.

Een 250-tal jongeren testte de 24 attracties in de Parkloods al uit. “Mensen van diverse afkomst en roots zijn welkom. Iedereen is hier welkom”, benadrukte schepen voor Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). “Dit jaar zal campagne gevoerd worden rond respectvol omgaan met elkaar”, kondigde hij aan.

Het gaat om fair play, het volgen van de instructies van het personeel en de monitoren, het samenspelen met elkaar en het zorgzaam omgaan met het materiaal en de attracties. Er wordt van de bezoekers ook verwacht dat ze hun taalgebruik verzorgen. Het personeel van Sportopia zal daarop toezien. Iedereen krijgt bij het betreden van het sportpretpark een ‘respect’-polsbandje.

“Er zijn dit jaar heel wat nieuwigheden”, vertelt Lynn Leloup van Sportopia. “Op een kunststofijsbaan in een decor van palmbomen kan worden geschaatst, maar ook curling of ijshockey worden gespeeld. Voorts is er een levende bowling, waarbij iemand in een bal kruipt die naar grote kegels wordt gerold.”

Sportopia is tot en met 30 augustus open, van woensdag tot zondag tussen 10 en 18u. Het standaardtarief voor kinderen van 15 jaar of ouder is 5 euro. Voor kinderen tussen 4 en 14 jaar betaalt u 3 euro. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis binnen. Er zijn ook speciale tarieven voor A-kaarthouders en groeps–tarieven.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio