Middenstand misnoegd over onafgewerkte Botermarkt

Print
Mechelen - Het bouwverlof is gestart, maar de Botermarkt in Mechelen is nog steeds niet afgewerkt. Tegen alle beloftes in. De handelaars begrijpen niet hoe zoiets mogelijk is.

“Eens het klaar is, zal het mooi zijn. Alleen jammer dat de arbeiders vorige week vrijdag om 16u gestopt zijn nadat ze paletten vol stenen voor onze winkel hadden geplaatst. Uitnodigend voor klanten kan je het niet echt noemen en wij zitten hier nu toch minstens al twee jaar met werkzaamheden”, zegt Julie Verlinden van Ici Paris XL. 

“Mensen vergeten snel, maar ik denk dat de werkzaamheden hier in de buurt ondertussen acht jaar bezig zijn. Ze zijn gestart met de afbraak van Euroshopping. Het is stilaan mooi geweest. De vernieuwing van de Botermarkt duurt véél te lang”, stelt opticien Jan Vingerhoets.

Dat de werf zolang aansleept, kan er bij hem niet in. “In oktober vorig jaar moest alles klaar zijn. Het is ondertussen juli. Altijd was er wel iets om de timing naar achter te schuiven. Voor aanvang van de werkzaamheden was ons nochtans beloofd dat heel het project in fases zou gebeuren. Wel, de Bruul is ondertussen afgewerkt. Daar hebben ze veel minder reden tot klagen”, zegt Vingerhoets.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio