Brent Boumans wil schitteren  op thuisclub TC Gym Olympiade

Brent Boumans. Foto: smb

TennisBelgian Circuit - Het Nieuwsblad Criterium

Brent Boumans wil schitteren op thuisclub TC Gym Olympiade

Print

TC Gym Olympiade pakt naast een eerste ster van het Belgian Circuit en Het Nieuwsblad Criterium deze week ook uit met een Ethias Tour reeks 1, 2 en 3. Met een eindzege vorig weekend in zowel Mannen 2 als 3 is Brent Boumans (B4/6) net op tijd op kruissnelheid om te schitteren op zijn thuisclub.

De zestienjarige Brent Boumans was vorige week de grote smaakmaker op Royal Antwerp in Wommelgem. Met eerst een tornooiwinst in Mannen 3, pakte hij wat later ook nog zijn eerste hoofdprijs in Mannen 2.

‘Eigenlijk komt die eindzege in Mannen 2 een week te laat. Dan had ik mijn wildcard kunnen gebruiken om hier op mijn eigen club voor de eerste maal te kunnen deelnemen aan een Reeks 1. Ik weet dat het nog vroeg is om die stap te zetten, maar ik kan er alleen maar lessen uit trekken’, vertelt de beloftevolle zestienjarige Gymspeler. ‘Ik moet toegeven dat het tornooi in Reeks 2 op Royal Antwerp niet heel sterk was maar wel gezellig. Ik versloeg voor de eerste maal een B-2/6-speler. Dimitri Sleeckx is een van mijn beste vrienden. Hij was wat uit vorm omdat hij veel gestudeerd had voor zijn ingangsexamen waarvoor hij trouwens slaagde. Ik speelde een sterke wedstrijd, maar in normale omstandigheden moet ik voor hem onderdoen. De finale tegen Jarne De Braekeleer (B2/6) was mijn beste match van het seizoen.’

‘Ik voel dat het de goede richting uitgaat. Maar ik twijfel of ik voor het criterium ga strijden in Mannen 3. Het zou leuk zijn om deel te kunnen nemen aan de Masters op het einde van het seizoen, maar een B-4/6-klassement of misschien zelfs B-15 klinkt nog iets aanlokkelijker. Conditioneel moet ik nog sterker worden, want op het hoogste echelon gaat het allemaal een pak sneller. En verliezen met een dubbele 6-0 wil ik zeker vermijden.’

Het eerste stertornooi van TC Gym krijgt bij de mannen meteen vier A’s: Bart Govaerts, Dennis Mertens, Xander Veys en Philip De Vetter zijn de grote favorieten. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar jeugdproduct Emily Casteleyn die als enige A-speelster alle druk op haar schouders krijgt.

MEEST RECENT