© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Irakees ontkent de feiten formeel maar wordt tot drie jaar cel veroordeeld

Vrouw met mes bedreigd, geslagen en verkracht

Een 35-jarige Irakees die een nachtje onderdak kreeg bij een Mechelse vrouw, heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om haar te verkrachten. Hij bedreigde haar daarbij met een mes en sloeg haar ook. De kerel werd tot drie jaar cel veroordeeld.

tdk

Azrak F. had begin december van vorig jaar geen dak boven het hoofd. Via een gemeenschappelijke vriend kwam hij bij een vrouw in Mechelen terecht. Ze stemde ermee in dat de Irakees een nacht in haar appartement mocht doorbrengen. “Toen de vrouw ’s nachts wakker werd, hoorde ze dat haar gast nog televisie aan het kijken was. Ze wou met hem een sigaretje gaan roken maar de Irakees had andere bedoelingen. Hij greep haar vast bij de haren en kleedde haar uit”, zei openbaar aanklager Marjan Van Dingenen. “Omdat hij de beha van de vrouw niet loskreeg, greep hij naar een mes en sneed de beha gewoon stuk. Het slachtoffer werd anaal en vaginaal door de man verkracht. Telkens ze riep om te stoppen sloeg hij in haar gezicht. Op een bepaald ogenblik werd ze zelfs in een wurggreep gehouden.”

De man ontkende de feiten en zei dat hij al enkele maanden een seksuele relatie had met de vrouw. Daar geloofde de rechter geen snars van en hechtte meer geloof aan de verklaringen van de vrouw en vaststellingen door de politie. Hij werd tot drie jaar veroordeeld en is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio