© Raymond Van Beygaerden

Dierenarts ontwikkelt paardenambulance

Dierenarts David Buschman ontwikkelde een eigen paardenambulance. Tijdens de jumping van Kapellen stond die voor het eerst paraat op een officiële wedstrijd. De Vlaamse Liga voor de Paardensport (VLP) overweegt paardenambulances ter beschikking te stellen op grotere wedstrijden.

EVDW

In de rand van het sportieve gebeuren kreeg de jumping van Kapellen er het voorbije weekend nog een leuke primeur bij. Voor de eerste keer was het prototype van de paardenambulance aanwezig. Het is een speciaal ontworpen trailer om gewonde paarden in de beste en veiligste omstandigheden te vervoeren naar een dierenkliniek.

“De jaren voordien was ik ook stand-by met mijn paardenambulance oude versie. Nu stond ik met het eindproduct drie dagen op de jumping en gelukkig hebben we de ambulance niet nodig gehad”, onderstreept David Buschman.

De adviezen van mensen uit de paardenwereld en de ervaringen van David Buxchman als dierenarts leidden uiteindelijk naar dit prototype. “Paarden kunnen zowel langs de voor- als achterkant in de ambulance worden geleid. Wanneer het dier bijvoorbeeld een voorbeen heeft gebroken, wordt het achterstevoren in de trailer geplaatst. Bij het remmen steunt het paard dan automatisch op de achterbenen en dat bespaart het paard nodeloos lijden.”

Lees het volledige artikel dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio