© Photo News

Polsstokspringer Art 7e en hoogspringer Ghuys 10e op EK atletiek voor beloften

Arnaud Art is er zaterdag op het EK atletiek voor beloften (U23) in de Estse hoofdstad Tallinn niet in geslaagd om een gooi te doen naar de medailles in het polsstokspringen. In de finale wipte de 22-jarige Art over 5m30, goed voor de zevende stek. Ben Broeders ging over 5m20 en is negende.

Het goud was voor de Sloveen Robert Renner, die net als de Rus Leonid Kobolev over 5m55 sprong. De Spanjaard Adrian Valles (5m50) pakt het brons.

In de kwalificaties zette Arnaud Art de op één na beste sprong neer (5m10). In de finale begon hij met een succesvolle sprong over 5m30, maar met een mislukte poging op 5m50 koos hij ervoor om de lat te verhogen naar 5m55. Art leek in zijn eerste poging meteen over 5m55 te gaan, maar de lat viel in extremis toch. Zijn derde sprong mocht niet baten.

Ben Broeders, twee jaar jonger dan Art, begon met een sprong over 5m20, maar geraakte nadien in drie pogingen niet over 5m40.

Bram Ghuys 10e in finale hoogspringen

Bram Ghuys (OEH) is op zijn beurt op een gedeelde tiende plaats geëindigd in de finale van het hoogspringen. De 22-jarige Brabander geraakte in drie pogingen nipt over 2m15. De Rus Ilya Ivanyuk sprong over 2m30 en pakte het goud. De Israëliër Dmitriy Kroyter (2m24) veroverde het zilver. Het brons gaat naar de Brit Chris Kandu en de Italiaan Eugenio Meloni. Beide atleten wipten in één poging over 2m21.

Ghuys zette donderdag met 2m18 de beste prestatie van de reeksen op de tabellen, maar realiseerde die hoogte niet in de finale.

Meer sportnieuws