Tienduizend vissen sterven door vertraging bij bouw giga-aquarium

Foto: Archief

Tienduizend vissen sterven door vertraging bij bouw giga-aquarium

Print

In Brazilië zijn meer dan 10.000 vissen, afkomstig van over de hele wereld, gestorven omdat de bouw van “het grootste zoetwateraquarium ter wereld” vertraging heeft opgelopen. Het plaatselijke parket heeft een onderzoek geopend.

Het reusachtige aquarium wordt gebouwd in Campo Grande in de staat Mato Grosso do Sul en het had eigenlijk eind 2014 al klaar moeten zijn, zo schrijft de krant Folha de Sao Paulo. De vissen, waarvan een deel geïmporteerd uit Afrika, Azië en Oceanië, verbleven sinds november in reservoirs, maar door een temperatuurdaling is 80 procent gestorven, zo blijkt uit een document van Anambi. Dat is de onderneming die instaat voor de aankoop en het verzorgen van de vissen.

Anambi wijst naar de vertraging bij de bouw van het “Aquarium Pantanal”. “De transfer van de vissen naar het aquarium was tussen januari en februari gepland, maar de bassins waren niet klaar”, klinkt het daar. De autoriteiten van Mato Grosso do Sul zeggen dan weer dat ze technische problemen hebben vastgesteld en de aanwezigheid van bacteriën in de reservoirs.

Het parket is een onderzoek gestart om de verantwoordelijkheid te bepalen.

De bouw van het aquarium kostte al 50 miljoen euro; het is nog niet duidelijk wanneer het af zal zijn. Mogelijk zullen ook de overige vissen afgemaakt moeten worden.

MEEST RECENT