© AP

Handel op Wall Street ligt stil wegens technische problemen

De New York Stock Exchange (NYSE), het grootste beursplatform van Wall Street, heeft woensdag halverwege de handelsdag alle handel stilgelegd wegens computerproblemen. Elders op Wall Street, bijvoorbeeld technologiebeurs Nasdaq, gaat de handel voort.

Beursbedrijf NYSE werkt aan een oplossing voor de technische storing, die het snel mogelijk wil oplossen, aldus een woordvoerster.

De handel werd rond 11.32 uur lokale tijd (17.32 uur) stilgegelegd. Alle open orders op dat tijdstip worden geschrapt. Ten tijde van de schorsing stond de Dow Jones-sterindex op 1,3 procent verlies. De handel op Nasdaq en andere platformen zoals Bats Global Markets gaat intussen voort.

Voordien waren er reeds technische storingen. Zowat een uur voor de opschorting meldde NYSE dat er verbindingsproblemen waren die nadien opgelost werden.

Overigens was ook de website van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal woensdag gelijktijdig offline. Rond 18.30 uur Belgische tijd is de website in afgeslankte versie opnieuw te bereiken. En eerder op de dag moest United Airlines meer dan een uur alle vliegtuigen aan de grond houden in de VS na een computerpanne.