Tour in Antwerpen

Wim Hendrix/Mediahis

Inbraak in negen wagens op parking Crown Plaza Hotel, waar Tourploegen verbleven

Een kleine smet op de passage van de Tour door Antwerpen. In de nacht van zondag op maandag, voor de start van de derde rit, bleken dieven aan het werk te zijn geweest op de parking van het Crown Plaza Hotel aan de Gerard Le Grellelaan op het Kiel. Daar verbleven een aantal wielerteams en delegaties van organisatie ASO.

Tour de France op Sportwereld.be

De beveiligingsverantwoordelijke van het Crown Plaza Hotel belde gisterenmorgen de politie met de melding dat was vastgesteld dat op de parking naast het hotel was ingebroken in enkele voertuigen.

Uiteindelijk bleek het om negen wagens te gaan. Telkens was er een zijruitje stukgeslagen om zo in het voertuig te kunnen geraken. Vijf van de negen wagens waren eigendom van Amoury Sport Organisation (ASO), organisator van de Ronde van Frankrijk. Eén wagen is eigendom van Lotto Sports Organisation, een wagen van het wielerteam Lotto-Soudal. De drie andere wagens behoren toe aan particuliere gasten van het hotel.

Op het eerste zicht leek het erop dat enkele tablets, wat kledij en massagespullen werden buitgemaakt. In het struikgewas naast het ringfietspad werd een aantal VIP-passen van de Tour de France teruggevonden.

Van de inbreker ontbreekt momenteel nog elk spoor.