© BELGA

Goffin maakt het Wawrinka moeilijk, maar gaat strijdend ten onder

Onze landgenoot David Goffin (ATP 16) heeft de achtste finale van Wimbledon verloren tegen Stanislas Wawrinka (ATP 4). De Luikenaar was verrassend gewaagd aan de nummer vier van de wereld, maar in twee tiebreaks viel het dubbeltje telkens aan de verkeerde kant: 7-6 (7/3), 7-6 (9/7), 6-4 na 2 uur en 24 minuten. Goffin kan het toernooi wel met opgeheven hoofd verlaten.

Wimbledon: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Goffin was niet onder de indruk van de nummer vier van de wereld en maakte het Wawrinka van meet af aan knap lastig. Zijn eigen opslag haalde de Luikenaar makkelijk binnen, op de opslag van Wawrinka maakte hij het de Zwitser zelfs bijzonder moeilijk. Dat resulteerde vroeg in de eerste set al voor een breakpunt voor Goffin, maar die wist hij niet te verzilveren. Beide spelers scoorden enkel op de eigen opslag en zo kabbelde set één richting tiebreak. Daarin was de jonge Belg echter niet bestand tegen de druk en de ervaren Wawrinka trok mede door enkele foutjes van de Luikenaar het laken makkelijk naar zich toe: 7-6 (7/3).

Hetzelfde verhaal in set twee, die ook uitmondde in een tiebreak. Al was daar ook de tiebreak een ongelofelijke nagelbijter. Goffin versierde in de tiebreak zelfs een setpunt, maar toen hij de bal out sloeg op zijn eigen opslag, was het kalf verdronken: 7-6 (9/7). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar twee keer viel het dubbeltje aan de verkeerde kant voor de Belg.

In set drie leek dat niet meer het geval te zijn: bij een 2-2 stand ging Goffin voor het eerst door de opslag van Wawrinka naar 2-3, om er daarna meteen 2-4 van te maken. We leken vertrokken voor nog minstens een uur tennis toen de Zwitser zijn duivels ontbond. Met een paar knappe slices trok hij de partij naar zich toe: 3-4, de break door de service van Goffin voor de 4-4, en plots stond het 5-4. Goffin kreeg een mentale opdoffer en liet het laatste spelletje op zijn eigen opslag nog eens liggen: 6-4 en over and out voor de Belg, die wel met trots mag terugblikken op zijn Wimbledon.

De Luikenaar haalde er met de achtste finale zijn beste prestatie ooit én toonde dat hij het de winnaar van Roland Garros het vuur aan de schenen kan leggen - al kon hij dan geen enkele set winnen.

Wawrinka moest nog steeds geen enkele set prijsgeven op Wimbledon. 'Stan The Man' botst bij de laatste acht op Wimbledon nu op de Fransman Richard Gasquet (ATP 20). Hij nam eerder op de dag in vier sets de maat van de Australiër Nick Kyrgios (ATP 29): 7-5, 6-1, 6-7 (7/9) en 7-6 (8/6).

Meer sportnieuws