© Burnley FC

Jelle Vossen definitief naar Burnley

Jelle Vossen zal het seizoen dan toch niet beginnen bij Racing Genk. De Limburgers bereikten zondag al een akkoord met het Engelse Burnley over een overgang voor een transfersom van 3,5 miljoen euro. 'Enkel administratieve formaliteiten staan nog tussen zijn overgang en een stap naar het buitenland', meldden de Limburgers maandagmiddag.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

'Burnley heeft een akkoord bereikt met Genk omtrent de transfer van Jelle Vossen', bevestigde de Engelse tweedeklasser even later. 'Na de medische testen kan ook de overeenkomst met de speler afgerond worden. Het gaat om een contract voor drie seizoenen.'

Jelle Vossen wordt zo de eerste Belgische voetballer die de kleuren van Burnley in een officiële wedstrijd mag dragen. Dimitri De Condé, de huidige technisch directeur bij de Genkenaars, was voor de start van het seizoen 2001-2002 op proef bij Burnley, maar speelde er enkel oefenwedstrijden en kon toen geen contract versieren.

Vossen kent de Engelse tweede klasse goed, want vorig seizoen werd hij door Genk uitgeleend aan Middlesbrough, dat na het seizoen de aankoopoptie niet lichtte. De spits keerde dan maar terug naar Limburg. Na een gesprek met het clubbestuur kreeg Vossen de toestemming om een concrete buitenlandse piste te onderzoeken, en op oefenkamp met Genk bleef Vossen zaterdag in de oefenmatch tegen Samara langs de kant.

Vorige week al bereikte de 26-jarige spits een persoonlijke overeenkomst met de Britse tweedeklasser. Manager Sean Dyche drong aan op de komst van Vossen en er lag bij de Clarets een mooi contract voor de Limburger klaar. In het weekend kwamen ook Genk en Burnley tot een mondeling akkoord. De club uit Lancashire legt gevraagde 3,5 miljoen euro op te hoesten. De nodige handtekeningen werden maandag gezet.

'Vossen trok afgelopen vrijdag dan voor de eerste maal zijn trainingsplunje van KRC Genk aan, maar achter de schermen werden ondertussen de akkoorden gevonden voor een transfer naar Burnley', klonk het in de persmededeling van de Limburgse club. 'De club wil Jelle enorm bedanken voor zijn inspanningen bij KRC Genk. Met zijn vele doelpunten maar ook zijn werkkracht, zijn rol als voortrekker in de ploeg en het feit dat hij als jeugdspeler kon doorgroeien tot kapitein van de A-kern, is hij een voorbeeld voor de volgende generaties. We wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.'

Meer voetbalnieuws