Antwerp verwelkomt weer twee nieuwkomers

Jason Adesanya in het shirt van Lommel Foto: Dick Demey

Antwerp verwelkomt weer twee nieuwkomers

Print
Deurne -

Vanaf vandaag vervoegen aanvaller Jason Adesanya (22) en centrale verdediger Pietro Perdichizzi (22) de troepen van voetbalclub Antwerp. Adesanya wordt voor één seizoen gehuurd van KV Mechelen. Dat meldt de Mechelse eersteklasser.

Adesanya wordt beschouwd als een groot talent, die via Lierse en Geel terechtkwam bij KV Mechelen waar hij in 2014 een contract tekende voor twee seizoenen. Hij verdiende die transfer na een succesvol seizoen bij Geel, waar hij in 2013-2014 12 keer wist te scoren. Bij Mechelen brak hij niet meteen door, waarna hij in januari van dit jaar werd uitgeleend aan tweedeklasser Lommel, waar hij meteen goed was voor 6 doelpunten in de tweede seizoenshelft.

Bij de oudste club van het land zal Adesanya nu onder meer zijn ex-ploegmaat Maxime Biset opnieuw tegen het lijf lopen. Hij wordt bij Antwerp beschouwd als een grote versterking van de aanvalslinie.

Pietro Perdichizzi genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Charleroi. Op 17-jarige leeftijd brak de linkspoot ook door in het eerste elftal. Bij de degradatie van Charleroi kreeg hij een transfer naar Club Brugge, maar bij de Bruggelingen lukte het minder goed, waarna Perdichizzi in 2012-2013 uitgeleend werd aan Zulte Waregem. Medio 2013 lag KSV Roeselare op vinkenslag om de talentvolle verdediger binnen te halen. Perdichizzi speelde de voorbije twee seizoenen 35 wedstrijden voor de club van Schiervelde. 

 

Meer voetbalnieuws