Tour in Antwerpen

© Wim Hendrix/Mediahis

© Wim Hendrix/Mediahis

© Wim Hendrix/Mediahis

© Wim Hendrix/Mediahis

© Wim Hendrix/Mediahis

© Wim Hendrix/Mediahis

1/6

Antwerpen trekt 2.500 fietsliefhebbers in aanloop naar Tour-start

De stad Antwerpen heeft naar eigen zeggen een geslaagd Tourweekend achter de rug. Voorafgaand aan de start van de derde etappe van de Tour de France op maandag was een Tour-fanpark ingericht. Ook namen 2.500 mensen deel aan drie geleide fietstochten.

Meer specifiek namen 2.300 fietsliefhebbers deel aan de fietstochten van 85 of 117 kilometer, terwijl 200 mensen de familietocht van 11 kilometer probeerden. De deelnemers vertrokken en kwamen aan in Park Spoor Noord. Heel wat mensen bezochten zaterdag en zondag ook een fanpark op de Groenplaats, waar allerlei fietsgerelateerde animatie en officiële merchandise te vinden was.

Maandag wordt dan de kroon op het werk gezet, met de start van de derde Tour-etappe van Antwerpen naar Hoei. “Naast geletrui Fabian Cancellara zullen dan ook de Tourtoppers Contador, Froome, Nibali en Quintana en de Belgen Van Avermaet, Wellens en Vanmarcke te bewonderen zijn in de Scheldestad”, klinkt het bij de stad, die hoopt om veel kijklustigen naar de stad te lokken.

De teambussen komen aan op de Antwerpse kaaien, waarna om 12.10 uur de renners op de Grote Markt voorgesteld worden. Een uur later vertrekt de rit van zo’n 160 kilometer ter hoogte van het Steen, om via de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne de Scheldestad te verlaten.

In de verschillende districten zijn animatiezones ingericht en op de Schelde zal de ‘Congo River’ te bezoeken zijn, de grootste sleephopperzuiger van baggerbedrijf DEME.