© BELGA

Dauwens en Bultheel nog steeds op zoek naar WK-limiet op 400 meter horden

Axelle Dauwens en Michael Bultheel blijven nog steeds op zoek naar de WK-limiet die op de 400 meter horden moet gelopen worden om zich te plaatsen voor het WK atletiek in Peking (22-30 augustus). Op de atletiekmeeting Brussels Grand Prix zondag liepen geen van beiden het opgelegde minimum. Ook voor Anne Zagré wil het op de 100 meter horden nog niet lukken.

Axelle Dauwens (ACME) liep een chrono van 56.56, terwijl het minimum op 56.20 staat. Op haar beste prestatie dit seizoen klokte ze af op 56.26. 'Ik voel dat mijn goede vorm terugkomt, ondanks de opkomende vermoeidheid. Er komen alleszins nog kansen. Donderdag neem ik deel aan de meeting van Lausanne, later volgen nog de Nacht van Heusden en het Belgisch kampioenschap', aldus Dauwens.

Michael Bultheel faalde ook in Brussel, met een tijd van 51.51, terwijl het minimum staat op 49.50. Zaterdag greep Bultheel net ernaast (49.65) op de Flanders Cup in Sint-Niklaas, meteen wel zijn persoonlijke besttijd dit seizoen. 'Ik ben net terug van een stage in het Franse Valbonne en had deze twee wedstrijden nodig om terug in het ritme te komen', zo gaf Bultheel aan. 'Ik ben zelf verbaasd over mijn chrono in Sint-Niklaas. Volgend weekend neem ik deel aan de Franse kampioenschappen in Villeneuve-d’Ascq (vanwege zijn lidmaatschap bij de club Rijsel) met als doel het minimum te lopen. Vervolgens doe ik nog mee aan een meeting in Luik, alvorens aan te treden op het Belgisch kampioenschap.'

Anne Zagré (RESC) wou het minimum lopen op de 100 meter horden (13.00), maar strandde op 13.05. Haar beste seizoensprestatie staat momenteel op 13.01. 'Ik voel me in staat om het minimum te bereiken', geeft ze vastberaden mee. 'Ik kan echter niet verklaren waarom het vandaag mislukte. Ik vertrek nu op stage naar Tenerife, nadien volgen er wedstrijden in Luik, Heusden en het nationaal kampioenschap.'

Toch viel er nog enig goed nieuws te bespeuren in Brussel zondag. De junioren op de 4x400m konden wel het internationale minimum bereiken op de Brussels Grand Prix. Hierdoor mogen zij deelnemen aan de Europese kampioenschappen die van 1 tot 19 julie zullen plaatsvinden in het Zweedse Eskilstuna.

Meer sportnieuws