Kevin Borlée strijdt voor behoud atletiekstadion in België

Foto: Belga

Kevin Borlée strijdt voor behoud atletiekstadion in België

Print

Kevin Borlée, die zondag de 400 meter liep op de atletiekmeeting Brussels Grand Prix, hield samen met zijn vader Jacques Borlée, en Bruno Schroeven (sportief directeur van de atletiekclub Excelsior) een symbolische actie ter behoud van een nationaal atletiekstadion. Zoals de plannen nu voorliggen, verdwijnt in 2020 het Koning Boudewijnstadion.

Na zijn 400 meter deelde Borlée tien estafettestokjes uit aan evenveel kinderen, waarmee hij zijn steun aan ‘Solidarity Athletics’ wou benadrukken, een organisatie die zich zal inzetten om een oplossing te vinden voor het Koning Boudewijnstadion.

‘Indien het stadion verdwijnt in 2020 wordt de stad Brussel en België een speciale piste afgenomen. Eentje die dient voor de Memorial Van Damme, een van de mooiste atletiekmeetings van het jaar’, zo betoogde Kevin Borlée. ‘Wij zijn absoluut niet tegen vernieuwing, of tegen het voetbal en een nieuw stadion, maar er moet in België een plaats blijven bestaan voor het atletiek. Wanneer een nationaal atletiekstadion verdwijnt, zal dat zijn gevolgen hebben voor toekomstige generaties. Ik geef daarom mijn volle steun aan ‘Solidarity Athletics’. Het is tijd voor actie.’

Meer sportnieuws