© BELGAIMAGE

Southampton naar rechter als Alderweireld naar Tottenham trekt

Southampton is niet te spreken over de werkwijze van Atletico Madrid. De Spaanse club staat op het punt Toby Alderweireld te verkopen aan Tottenham Hotspur voor 15 miljoen, maar Southampton spreekt van een contractbreuk. Dat meldt Sky Sports.

De discussie draait om een clausule die werd opgenomen in het huurcontract van Alderweireld. Southampton bedwong vorig seizoen een aankoopoptie. Atletico kon die optie echter teniet doen als het 2 miljoen euro betaalde aan de Engelse club, waarna de Spanjaarden Alderweireld kunnen verkopen aan de hoogste bieder.

Volgens Southampton is de deadline waarop Atletico die clausule kon inroepen intussen verstreken, en heeft het dus het recht om Alderweireld definitief aan te trekken. Daarom overweegt het nu om naar de gepaste instanties te stappen om alsnog de verdediger aan te trekken.

Tottenham bereikt akkoord met Atletico over Alderweireld

© REUTERS

De transfersoap rond Toby Alderweireld is stilaan ten einde. Op clubniveau werd alvast een akkoord bereikt tussen Tottenham en Atletico Madrid. De speler zelf moet nu nog een akkoord vinden met Tottenham maar verwacht wordt dat begin volgende week de transfer zal worden afgerond.

Atletico Madrid leende Toby Alderweireld (26) vorig seizoen uit aan Southampton, waar de verdediger een sterk seizoen speelde. Atletico gaf vorige week echter al aan dat het zijn verdediger aan de hoogst biedende club te willen verkopen, waarna Tottenham meteen naar Madrid trok om Southampton te snel af te zijn. Beide clubs bereikten een akkoord, dat werd door onze bronnen bevestigd.

Tottenham betaalt 15 à 16 miljoen voor Alderweireld, wat veel geld is voor een verdediger.

Meer sportnieuws