Adam Hansen naar ziekenhuis na valpartij, geen averij bij Thomas De Gendt

Foto: Photo News

Adam Hansen naar ziekenhuis na valpartij, geen averij bij Thomas De Gendt

Print

Lotto-Soudal mag dan wel de ritzege te pakken hebben in de eerste rit in lijn van de Tour, de ploeg komt niet zonder averij uit Zeeland. Met Adam Hansen, Thomas De Gendt en Jens Debusschere zag het zondag drie renners tegen het asfalt smakken. Hansen reed de wedstrijd uit, maar is wel naar het ziekenhuis voor controle.

 

Tour de France op Sportwereld.be

 

Hansen werd laatste zondag, op 11:06 van winnaar Greipel. ‘Ik leef nog en ben op weg naar het ziekenhuis’, twitterde de Australiër niet zonder humor. Hansen neemt voor de twaalfde keer op rij deel aan een grote Ronde. Na zijn medische check-up is wellicht meer bekend over zijn verwondingen.

De Gendt viel ook, maar klaagde na afloop niet. ‘Het was een valpartij zonder erg’, stelde hij. ‘Ik heb zelfs geen schaafwonden opgelopen. Het was wel een stevige smak op mijn knie, maar als ik vanavond wat ijs aanbreng zal de pijn wel over gaan. Mijn broek is gescheurd en morgen brengt mijn vrouw een reservebroek’, lachte hij nog. ‘Dan is ook dat probleem verholpen. Jens viel, maar reed verder, dus ik denk dat de schade ook bij hem wel meevalt. We komen er met geluk vanaf en zijn vooral blij met die zege van André.’

Meer sportnieuws