© BFM

© BFM

© BFM

1/3

Twee volwassenen en kind kritiek na crash tegen geparkeerde vrachtwagen

Vijf personen uit Putte, waaronder drie kinderen, zijn zondagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval. Twee vrouwen en een baby verkeren in kritieke toestand. Hun wagen reed in op een vrachtwagen die geparkeerd stond onder een brug op de pechstrook van de R6 richting Mechelen.

Volgens het parket en getuigen zou de Peugeot Cabrio, met vijf passagiers aan boord – 2 vrouwen van 27 en 30 jaar – en drie kinderen van 4 en 6 jaar (twee meisjes) en een baby van 4 maanden, tegen een snelheid van 100 km per uur de bocht hebben genomen (waar max. 70 is toegelaten) en dan frontaal op een geparkeerde vrachtwagen zijn ingereden.

Een van de passagiers vooraan diende door de brandweer te worden bevrijd. De slachtoffers werden naar ziekenhuizen in Duffel en Imelda in Bonheiden gevoerd. De baby, een jongetje, werd overgebracht naar het UZA in Edegem. Zijn toestand is kritiek. De twee andere kinderen liepen lichte verwondingen op. De twee vrouwen zijn levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Er wordt niet uitgesloten dat de bestuurster bezig was met de kinderen en daardoor is uitgeweken naar rechts en zo frontaal tegen de vrachtwagen reed. De impact was groot. De geparkeerde vrachtwagen werd door de klap vijf meter naar voor geschoven.

De R6-oprit in Mechelen is door het ongeval van 16.30u tot 19.15u afgesloten geweest voor het verkeer.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio