Wawrinka: ‘Goffin kan vechten tegen de besten’

Foto: AP

Wawrinka: ‘Goffin kan vechten tegen de besten’

Print

'Goffin, dat is een talentvolle Belg.' Met deze woorden zwaait Stan Wawrinka (ATP 4) met lof voor onze landgenoot. De winnaar van Roland Garros is maandag de tegenstander van David Goffin (ATP 15) op Court 1 tijdens de achtste finales op Wimbledon.

Wimbledon: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Het gaat Goffin voor de wind op het heilige Londense gras, waarbij hij nog geen enkele set heeft verloren. Maandag wacht de Zwitser Wawrinka hem op. De twee speelden in het verleden nog maar twee keer tegen elkaar. Dat was telkens in Chennai (India), in 2011 en dit jaar nog. Wawrinka won iedere keer.

Maar voor de Zwitser zegt dit niets. 'Er wordt sinds enige tijd toch al over Goffin gepraat in het circuit. Hij heeft een mooie reeks resultaten neergezet en verdient zijn plaats in de top 20. Hoewel hij nog zijn ups en downs kent, acht ik hem zeker capabel om te vechten tegen de allerbesten.'

Wie maandag wint, mag zich opmaken voor een duel in de kwartfinales tegen Richard Gasquet (ATP 20) of Nick Kyrgios (ATP 29). Als Goffin en Gasquet beiden winnen, treffen twee trainingsmakkers en vrienden elkaar aan op de court. 'David is een sympathieke kerel. Ik train heel graag samen met hem. Hij is iemand die de ballen goed weet te raken', aldus de Fransman.

Meer sportnieuws