Celebs

Schattig gezinsgeluk tijdens doop prinses Charlotte

In het Oost-Engelse Sandringham is zondag het Britse prinsesje Charlotte gedoopt, de dochter van prins William en zijn vrouw Kate. De fiere ouders trokken samen met hun zoon George en de kleine Charlotte naar de St Mary Magdalene-kerk, op wandelafstand van hun woning Anmer Hall.
Print

De doop van Charlotte vond plaats in het Oost-Engelse Sandringham. Het doopwater was afkomstig uit Jordanië en werd uit het koninklijke Lily Font, een koninklijke schaal die door Queen Victoria en haar Duitse man prins Albert nog werd ingevoerd, over het hoofd van prinses Charlotte gegoten. De plechtigheid werd onder andere bijgewoond door koningin Elizabeth, prins Charles en Camilla, de ouders van Kate en haar zus en broer Pippa en James Middleton. Grote afwezige was prins Harry, die momenteel aan het werk is in Afrika.

Het was ook tot vandaag afwachten wie de peetouders van de negen weken oude Charlotte zouden worden. William en Kate hebben als dooppeter en -meter gekozen voor mensen uit hun vriendenkring. Tot de groep van de peters en meters behoren Sophie Carter, de tennisvriendin van Kate, en James Meade, een schoolvriend van de prins.

Daarnaast kozen de ouders voor Kate’s neef Adam Middleton en Williams nicht langs moeders kant Laura Fellows. Tot slot mag ook Thomas van Straubenzee, een vriend uit Williams lagere schoolperiode, zich peter van prinses Charlotte noemen. Dat maakte Kensington Palace zondag bekend.

NIET TE MISSEN