© LDN

© LDN

© LDN

1/4

Kamp van scouts van Lint stopgezet door vlooien

De scouts van Lint hebben zondag noodgedwongen hun kamp in Muizen moeten stopzetten. Verschillende kinderen kregen huidirritatie. Het medisch interventieplan werd afgekondigd en de kinderen kregen een douche van de brandweer. Oorzaak van de irritatie bleken vlooien.

De jojo’s, een scoutstak van jongens en meisjes tussen 10 en 12 van de Scouts en Gidsen O.L.V. Ridders - Ten Bosch, waren sinds woensdag op kamp in Muizen. Zondag kreeg de brandweer een oproep dat verschillende kinderen last hadden gekregen van een geïrriteerde huid.

‘Eerst dachten we aan de processierups, maar het bleken vlooienbeten te zijn’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. ‘De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft douches opgezet, zodat de kinderen gewassen kunnen worden. De ouders komen intussen naar hier met propere kleren.’

‘Het kamp zelf, dat nog tot donderdag zou duren, wordt vroegtijdig afgeblazen omdat ook de lokalen en het materiaal moeten worden gereinigd’, aldus Van de Sande nog. De 39 kinderen en negen leiders keren vandaag allemaal terug naar huis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio