Sondre Holst Enger sprint naar etappewinst in Ronde van Oostenrijk

Sondre Holst Enger sprint naar etappewinst in Ronde van Oostenrijk

Print

Sondre Holst Enger (IAM Cycling) heeft zondag de eerste etappe in de Ronde van Oostenrijk (Oos/2.BC) op zijn naam geschreven. De 21-jarige Noor was na 206,6 km van Mörbisch naar Scheibbs de snelste in de sprint. Hij haalde het voor de Italiaan Paolo Simion (Bardiani-CSF) en Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka). De Duitser Rudiger Selig (Katusha) blijft leider in het klassement.

Tour de France op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag stond op naam van vijf renners: Dejan Bajt, Guillaume Bonnafond, Daniel Lehner, Yoann Paillot en Lukas Pöstlberger. Het peloton liet lange tijd begaan en de voorsprong van de vluchters liep op tot ruim negen minuten.

Pas toen MTN-Qhubeka en Katusha het peloton op sleeptouw namen, daalde de bonus van de vijf vluchters. Op 20 km van de finish in Scheibbs werd de kopgroep bijgehaald en bereidde het peloton zich voor op een massasprint. Daarin toonde Holst Enger zich de snelste.

Het is voor de jonge Noor zijn eerste profzege. In 2013 behaalde hij een bronzen medaille op het WK bij de beloften. Rudiger Selig blijft leider in het klassement nadat zijn team zaterdag de ploegenproloog won in Wenen.

Meer sportnieuws