© REUTERS

Scherpe tong kost Tomic selectie voor Davis Cup

, Australiës nummer 1, mag over twee weken niet meespelen met zijn land in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Kazachstan. De Australische tennisbond besliste hem disciplinair te schorsen na kritiek van Tomic op de federatie en sportief directeur Pat Rafter.

Tomic haalde op de persconferentie na zijn nederlaag tegen Novak Djokovic in de derde ronde van Wimbledon uit naar de Australische bond. Hij klaagde onder meer aan dat hij te weinig ondersteuning krijgt.

‘Ze tonen te weinig respect voor mij’, zei het nummer 26 van de wereld, die ook Rafter door de mangel haalde. ‘Voor wie hem niet kent: Pat is een aardige man en een goede acteur, weet altijd precies wat te zeggen. Tennis Australia bereidt hem steeds goed voor.’

De Australische bond noemde de uithaal onaanvaardbaar. ‘Zijn beschuldigingen zijn niet correct en onjuist’, luidde het in een mededeling. ‘Spelen voor ons land is een privilege en vereist een juiste houding. Dit is niet hoe het moet.’

Australië speelt van 17 tot 19 juli in Darwin tegen Kazachstan om een plaats in de halve finales van de Davis Cup. Voor het duel op gras selecteerde coach Wally Masur veteraan Lleyton Hewitt, Nick Kyrgios, Sam Groth en Thanasi Kokkinakis.

België ontvangt dat weekend Canada in Middelkerke (op gravel).

Meer sportnieuws