© LDN

Vis-Pop stelt zijn negende editie voor

Een gezellig gratis festival met een opbrengst voor drie sociale projecten. Dat is de negende Vis-Pop op zaterdag 8 augustus op de Vismarkt en de Haverwerf in Mechelen.

Erik Daems, Bart Stiers, Kris Van Eeckhout en Jan Campi zijn ‘de vier musketiers’ van dit kleinschalig festival die er klaar voor zijn om voor het negende jaar op rij mee op de kar te springen van de Zomer van Mechelen. Zo krijgen ook de steun van mmMechelen Feest.

“We zijn allemaal vrienden met een groot hart. Ook nu weer staan we met 160 vrijwilligers paraat om ons uit te sloven. In acht jaar tijd hebben we ongeveer 70.000 euro aan lokale goede doelen geschonken. Ons motto van bij de eerste editie van Vis-Pop was de Mechelaars uit te nodigen om stevig te feesten om wat mee te kunnen geven aan medemensen die het harder nodig hebben dan wijzelf. En dat moet ook zo blijven”, zegt Erik Daems tijdens het persmoment in brouwerij het Anker.

“Dit jaar gaan we in zee met Het Anker, waardoor we nog meer de lokale kaart trekken. De Mechelse Maneblusser zal er uit de tapkranen vloeien. De opbrengst van het komende festival gaat naar het Mechels integratieproject de Stickbitchen, een Mechels schooltje voor autistische kinderen (Den Anker) en een Mechels project voor Nepal (Sarmila).

Het programma is dit jaar opnieuw zeer sterk en gevarieerd. Zo prijken de gekende rockband ‘The Hickey Underwold, de Britse topband Smoove & Turrel, de electro-band Stavroz op de affiche. Afsluiten doen ze met opzwepende dansplaatjes van huisdeejay Ricky Dick Soundsystem.

Praktisch:

Vis-Pop, zaterdag 8 augustus van 17 tot 1.30u op de Vismarkt en Haverwerf. Toegang is gratis.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio