Tsipras: ‘Negeer onze vastberadenheid niet’

Print

Onder grote belangstelling van de media heeft de Griekse premier Alexis Tsipras zondag rond half tien Belgische tijd zijn stem voor het referendum uitgebracht in een stemkantoor in Athene.

Tspiras bracht zijn stem uit in het stadsdeel Kipseli, in het noorden van Athene. Veel Grieken stonden voor het stemkantoor om de premier op te wachten. Hij droeg een wit hemd, maar zoals steeds geen das. Zolang Griekenland in crisis verkeert, weigert hij immers een stropdras boven te halen.

Vastberaden

Na afloop hield Tsipras een korte verklaring voor de verzamelde pers. ‘Niemand mag de boodschap van vastberadenheid negeren van een volk dat zijn lot in eigen handen wil nemen’, zei hij. Tsipras noemde het referendum van zondag ook nog een ‘viering van de democratie’.

De Griekse premier voerde actief campagne om ‘neen’ te zeggen aan het Europees voorstel voor economische hervormingen in ruil voo rnieuwe noodsteun. De verwachting is dat Tsipras bij een ja-stem opstapt, al heeft hij dat nog niet met zoveel woorden gezegd.

.

Nu in het nieuws