© AP

Minstens 22 doden bij luchtaanvallen van coalitie op ISIS-stellingen

Minstens 22 mensen, waaronder ook zes burgers en 1 kind, zijn omgekomen bij de luchtaanvallen die de internationale coalitie onder leiding van de VS zaterdag heeft uitgevoerd op Raqqa, het bolwerk van Islamitische Staat in Syrië. Dat laat het in Londen gevestigde Syrisch observatorium voor de rechten van de mens zondag weten.

De coalitie onder leiding van de Verenigde Staten heeft zaterdag zestien luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van ISIS in de stad Raqqa in Syrië. Her gaat om één van de grootste operaties in Syrië. Raqqa is de zelfverklaarde hoofdstad van de islamistische beweging.

Naast de zes burgers, onder wie ook een kind, zijn de slachtoffers allemaal lid van de jihadistische terreurgroepering, aldus het observatorium voor de rechten van de mensen. De ngo baseert zich op gezagrijke medische en militaire bronnen. Tientallen anderen raakten gewond.

'Dit zal de capaciteit van IS om militair materieel vanuit Raqqa naar de rest van Syrië en Irak te verplaatsen, verzwakken', luidde een persbericht van luitenant-kolonel Thomas Gilleran. 'De bewegingsvrijheid van de terroristen is sterk teruggedrongen.' Volgens het persbericht werden gebouwen en wegen van ISIS getroffen

Nu in het nieuws