© EPA

Gedenkteken voor 30 Britten die omkwamen in Sousse

In Groot-Brittannië komt er een permanent gedenkteken om de 30 Britten die omkwamen bij de aanslag in Sousse in Tunesië, te eren. Dat verklaarde de Britse premier David Cameron.

Bij de schietpartij op een hotelstrand kwam ook een Belgische vrouw om het leven, naast drie Ieren, twee Duitsers, een Portugees en een Rus.

De zwaarste tol is echter voor de Britten. Van de 38 dodelijke slachtoffers hadden er 30 de Britse nationaliteit. Voor het land gaat het om de zwaarste terreuraanslag sinds de bommen in de Londense metro in 2005.

Minuut stilte

Cameron wil nu een permanent gedenkteken oprichten voor de Britse slachtoffers. De precieze plaats voor het monument zou de volgende maanden worden bepaald. De financiering komt van boetes uit de financiële sector. In de herfst komt er ook nog een religieuze dienst voor de slachtoffers van Sousse. Vrijdag werd al een minuut stilte gehouden.

Groot-Brittannië onderzoekt ook of het een monument gaat oprichten voor alle Britten die in het buitenland slachtoffer werden van een terroristische aanslag.

Nu in het nieuws