© Photo News

Standard kaapt jonge sterkhouders weg bij Lierse

Zowel Faysel Kasmi als Ahmed El Messaoudi hebben hun fel begeerde transfer beet. Beide negentienjarige talenten uit de JMG Académie van Lierse trekken naar Standard.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Een transfer van het duo hing al een poosje in de lucht, maar het bleef afwachten wie de strijd zou winnen. Dat blijkt nu Standard te zijn, dat beide spelers een jaar huurt van Lierse en ook een aankoopoptie heeft bedongen. Verscheidene Belgische topclubs hengelden naar de diensten van beide spelers, maar het zijn uiteindelijk de Rouches die het pleit hebben gewonnen. 'Standard verwelkomt Ahmed EL Messaoudi en Faysel Kasmi en wensen hen beiden veel succes toe in onze kleuren', aldus de Rouches op de website.

Kasmi en El Messaoudi braken ondanks de degradatie naar tweede klasse het voorbije seizoen helemaal door bij Lierse. Na de val naar tweede nationale hadden beide talenten aangegeven in de hoogste klasse te willen voetballen.

Traoré wil Lierse verlaten via wet van ‘78

© BELGA

Al een paar dagen werd Hamari Traoré als ziek aangekondigd bij Lierse, maar in werkelijkheid is er veel meer aan de hand. De 23-jarige Malinees wil de Pallieters via de wet van ’78 verlaten en schermt met een transfer naar Reims.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het was Maged Samy zelf die zaterdag tijdens de eerste oefenpot van Lierse op bezoek bij buur Lyra aangaf dat het flink hommeles is met zijn meest begeerde speler. Traoré heeft immers nog een tweejarige verbintenis met de Pallieters, maar verbrak inmiddels zijn contract op basis van de wet van ‘78 om een transfer te bekomen. Op die manier grijpt Lierse naast een aanzienlijke transfersom voor de Afrikaan, die zich de voorbije maanden in de kijker speelde van onder meer Anderlecht. Toch zou vooral het Franse Reims naar de diensten hengelen van Traoré.

‘Het is een pure schande’, reageerde de sterke man van Lierse. ‘We haalden Traoré uit de Franse derde klasse en gaven hem een schitterende opleiding. Hij bracht ons mee naar tweede nationale en nu is dit onze dank.’

Standard-speler vindt onderdak bij NAC

© Belga

De Nederlandse flankaanvaller Danny Verbeek verlaat Standard Luik om in Nederland bij het naar tweede klasse gedegradeerde NAC aan de slag te gaan. De 24-jarige Verbeek komt transfervrij over van de Luikenaars - zijn contract werd er ontbonden - en ondertekende bij de club uit Breda een contract voor een jaar, met optie voor nog eens twee seizoenen. Dat maakte NAC zaterdag bekend.

Meer voetbalnieuws