Frank De Mulder lokt hobbyschilders uit comfortzone tijdens workshops

Print

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Tijdens een 4-daagse workshop wil kunstschilder Frank De Mulder amateurschilders tonen dat er nog een andere wereld is dan die van de academische regeltjes. "Bij mij kunnen ze zich eens goed laten gaan," vertelt de flamboyante schilder uit Vremde.

Enkele jaren geleden streek kunstschilder Frank De Mulder neer in Vremde. Van een vreemde vogel ontpopte hij zich al snel tot een geliefd figuur in het dorp.  Twee jaar geleden, tijdens de opening van zijn atelier, een omgebouwd slachthuis  in  de Broechemsesteenweg, was het op de koppen lopen. "Mensen houden van kunst", legt Frank uit. "Al het elitair gedoe dat rond kunst hangt is niets voor mij. Mijn atelier is steeds open en de prijzen van mijn werken zijn voor iedereen haalbaar." Hij is ook een van de weinige kunstenaars die zijn geheimen wil delen. "Waarom niet", glimlacht hij. "Delen is toch het mooiste wat er bestaat en ik blijf niet eeuwig leven."

Gemma Zweegers (68) uit Antwerpen is een van de deelnemers. "Ik heb aan de academie gestudeerd", vertelt de mama van Joost 'Novastar' Zweegers. "Daar moest alles heel academisch gaan. Hier kunnen we met water en verf gooien op ons doek en gaat alles er ruwer en vrijer aan toe. Dat spreek me wel aan. Bovendien houd ik ervan om onder mensen te zijn met een open geest. Die zijn hier overvloedig aanwezig. Heerlijk."

Theresa Tops (69) uit Poederlee hoopt tijdens de workshop te leren schilderen 'voorbij het doek'. "Frank is een zachte man waarvoor ik veel respect heb. Wat is er mooier dan mensen die hun talenten willen delen. Als je dat doet, ben je toch geslaagd in het leven." De 4-daagse workshop is niet echt goedkoop. Wat haar man daarvan vindt? "Die begrijpt dat niet", knipoogt Theresa. "Maar dat is niet erg." 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio