Op zoek naar nieuwe functie stationsloods

Burgemeester Gaston Van Tichtelt (CD&V), Inga Verhaert (sp.a), Philippe De Backer (Kempens Landschap) en Jeroen Clous (AGB). Foto: Margo Tilborghs

Op zoek naar nieuwe functie stationsloods

Print
Essen - Het autonoom gemeentebedrijf is op zoek naar een private partner die een project wil realiseren in de als monument beschermde rangeerloods in Essen.

De oude stationsloods in Essen staat al geruime tijd leeg. Essen is sinds 1854 een spoorgemeente en dat heeft de gemeente al heel wat welvaart gebracht. De monumentale loods werd in het begin van de twintigste eeuw gebouwd in Vlaamse neorenaissancestijl en heeft een oppervlakte van meer dan 2000 vierkante meter. Sinds 2003 wordt de loods als monument beschermd. Ze was al lange tijd buiten gebruik en is daardoor helemaal verloederd geraakt.

In 2010 kocht het autonoom gemeentebedrijf de loods in opdracht van de gemeente, om ervoor te zorgen dat er een andere bestemming aan wordt gegeven. De gemeente wil de hele site van 4,5 hectare graag nieuw leven inblazen. Hierbij wordt ze begeleid door landschapsvereniging Kempens Landschap.

Lees het hele artikel vrijdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio