© AP

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dolfijn springt in boot en breekt enkels vrouw

Een boottochtje om dolfijnen te spotten, is voor een Californische vrouw pijnlijk geëindigd. Ze hadden in de buurt van Dana Point Harbor een groep dolfijnen opgemerkt, die niet ver van hun boot voorbijzwommen, zei haar echtgenoot Dirk Frickman woensdag aan de pers. Plots sprong één van de dieren in hun boot en belandde op de benen van zijn vrouw. 'Het leek wel of de dolfijn uit de hemel was gevallen', zei Chrissie Frickman op de zender KTLA. Bij het 'traumatische' voorval brak ze haar beide enkels.

De dolfijn sloeg op het dek wild om zich heen, waarop beide ouders en hun twee kinderen hun heil zochten aan de andere kant van de motorboot. Ze verwittigden de autoriteiten, waarna een politieboot het gezin ter hulp snelde. Op Twitter publiceerden de autoriteiten foto’s van de reddingsactie.

Het dier kon in de haven uit zijn netelige situatie bevrijd en terug in zee gezet worden. De dolfijn had wat oppervlakkige snijwonden opgelopen, zei Dirk Frickman. Hij ging er als een haas vandoor. 'Ik had schrik van de dolfijn en om mijn kinderen', voegde zijn vrouw eraan toe. Het dier is wellicht evenzeer getraumatiseerd als haar gezin.

Dolfijnen zwemmen vaak in de buurt van boten, zei Jeff Hallock van de politie in Orange County aan de Los Angeles Times. De ontmoetingen zijn normaal gezien volledig onschuldig. 'Maar dit hebben we nog nooit meegemaakt', verklaarde Hallock.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER