Braziliaan Miranda ruilt Atletico Madrid voor Inter

Foto: Mutsu Kawamori/AFLO

Braziliaan Miranda ruilt Atletico Madrid voor Inter

Print

Inter Milaan heeft zich verzekerd van de diensten van de Braziliaan Joao Miranda. Dat maakte de Italiaanse eersteklasser woensdag bekend op zijn clubwebsite. De 30-jarige centrale verdediger verlaat de Spaanse club Atletico Madrid na vier seizoenen.

Miranda streek in 2011 neer in het Vicente Calderon stadion. Eerder was de Braziliaanse international in eigen land aan de slag bij Sao Paulo en Coritiba. Hij speelde ook een tijdje in het shirt van het Franse Sochaux. Na vier seizoenen bij Atletico Madrid, waarmee hij in 2011 de Europa League, in 2013 de Spaanse beker en in 2014 de Spaanse titel won, kiest hij voor een avontuur bij Inter.

De 21-voudige Braziliaanse international was de afgelopen weken nog actief op de Copa America in Chili. Bondscoach Carlos Dunga maakte hem na de schorsing van Neymar kapitein van de ‘Seleçao’.

Atletico Madrid is de club van Rode Duivel Toby Alderweireld, die op dezelfde positie speelt als Miranda. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Engelse club Southampton. Over zijn eventuele toekomst bij de Spaanse topclub heerst nog veel onduidelijkheid.

Meer sportnieuws