Danny Blind volgt Hiddink op als bondscoach van Nederland

Danny Blind volgt Hiddink op als bondscoach van Nederland

Print

De Nederlandse voetbalbond heeft woensdag Danny Blind gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Hij volgt zoals verwacht Guus Hiddink op, wiens assistent hij al was in de kwalificatie voor het EK van 2016.

De directie van de voetbalbond kwam woensdagmiddag met Blind en diens zaakwaarnemer de functiewijziging overeen. Blind is ook in zijn nieuwe functie aangesteld tot en met 1 augustus 2018. In die periode is er na het seizoen 2015-2016 een evaluatiemoment gepland.

‘We zijn blij dat we na het afscheid van Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe’, zei KNVB-directeur Bert van Oostveen. Blind reageerde vanaf zijn vakantieadres. ‘Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt.’

In de eerste persconferentie in de aanloop naar de interlands tegen IJsland (3 september thuis) en Turkije (6 september uit) zal Blind nader ingaan op zijn nieuwe werksituatie als bondscoach. De directie van de KNVB gaat door de promotie van Blind nog op zoek naar een nieuwe assistent.

De 53-jarige Blind, zelf 42 keer international, heeft niet veel ervaring als hoofdcoach. In 2005-2006 vervulde hij die rol bij Ajax. Bij Oranje was hij sinds 2012 als assistent aan de slag. Hij is de vader van 29-voudig international Daley Blind (Manchester United).

In kwalificatiegroep A om deelname aan het EK 2016 moet Nederland na drie zeges, een gelijkspel en twee nederlagen met 10 punten vrede nemen met de derde plaats, na IJsland (15) en Tsjechië (13).

Meer sportnieuws