© The Semicolon Project

Eenvoudige tatoeage vertelt emotioneel verhaal

Deze minimalistische tattoo van een punt en een komma vertelt een verhaal van een overwonnen depressie. Hij kadert in 'The Semicolon Project', een intitiatief van een Amerikaanse beweging die mensen oproept om naar buiten te komen met verhalen over psychologische moeilijkheden.

tib

'We zijn een beweging die hoop en liefde wil geven aan mensen die met depressie worstelen', schrijft Amy Bleuel, oprichster van The Semicolon Project, op haar website. 'Onze visie is dat iedereen samenkomt en elkaar steunt'. Bleuel verloor zelf haar vader aan zelfdoding en richtte twee jaar geleden de beweging op. Ze stelt onder meer voor aan volgers die te maken kregen met depressie, angstaanvallen of suïcidale gedachten om het symbool van de beweging, een puntkomma, op hun lichaam aan te brengen. 'Het teken vertegenwoordigt een zin die de auteur had kunnen eindigen, maar toch verkoos hij om dat niet te doen. De auteur ben jij, de zin is jouw leven'.

Ondertussen worden de eerste foto's gedeeld op sociale media: sommige zijn tijdelijke tekeningen, al zijn er ook mensen die de puntkomma op hun lichaam laten tatoeëren. Op die manier hoopt The Semicolon Project de problemen rond depressie bespreekbaarder te maken en mensen die lijden aan depressie een hart onder de riem te steken. 'Je bent niet alleen. Jouw verhaal is nog niet voorbij', schrijft Bleuel.

 

My story isn't over yet;... #semicolonproject #motherdaughtertat #9

A photo posted by Kaylie Raquel Hundley (@kaylie_raquel22) on

 

#semicolonproject

A photo posted by Alessandra Vinci (@alessandrav525) on

 

#semicolonproject #choices #depression

A photo posted by Emma Robinson (@eminspired) on

 

Remember it does get better, I am living proof of that. Never give up ; #semicolonproject

A photo posted by Charlie Holley (@charliechops5) on

 

New Ink soon #semicolonproject #thesemicolon #awareness #represent #mystory #notfinishedyet #strong

A photo posted by Carly (@carlyannicola) on

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fit & Gezond