Zondag 5 juli: Etappe 2: Utrecht - Neeltje Jans (166km)

Foto: rr

Zondag 5 juli: Etappe 2: Utrecht - Neeltje Jans (166km)

Print
De eerste Tourzondag krijgt een bijzonder speciale finish midden de Oosterscheldekering in Zeeland. Het is de eerste keer dat de Ronde van Frankrijk een aankomst krijgt die in de zee ligt. En dat heeft zo zijn gevolgen. Onderweg naar het zogenaamde werkeiland Neeltje Jans zal de onvermijdelijke felle wind een grote rol spelen.

Tour de France op Sportwereld.be

Volg etappe 2 tussen Utrecht en Neeltje Jans hier LIVE vanaf 13u50!

Op papier is deze 166 kilometer lange biljartvlakke etappe gesneden koek voor sprinters, maar we durven er minstens een kleine teen op te verwedden dat de waaierspecialisten er alles aan zullen doen om onderweg de boel aan flarden te rijden.

We denken daarbij uiteraard spontaan terug aan de spectaculaire dertiende etappe van de Tour de France 2013. Toen trokken Omega Pharma-Quickstep, Belkin en Saxo-Tinkoff het peloton in waaiers en verrasten zo Chris Froome en Alejandro Valverde. Niet onbelangrijk: voor het eerst in zes jaar zijn de bonificatieseconden terug in de Tour: 10 seconden voor de winnaar, 6 voor de tweede en 4 voor de derde.

Deze rit is de laatste etappe van de Tour in Nederland. Halverwege tussen Utrecht en Neeltje Jans staat er een tussensprint in Rotterdam op het programma

Meer sportnieuws