Polder wil bijkomende garanties in verband met Opstalvallei

Foto: evdw

Polder wil bijkomende garanties in verband met Opstalvallei

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Het polderdistrict formuleert opmerkingen bij de aanvraag voor een stedenbouwkundig vergunning voor het aanleggen van het natuurcompensatiegebied Opstalvallei fase 2. Het wil nadrukkelijke garanties. Natuurpunt Antwerpen Noord gaat onvoorwaardelijke akkoord met de bouwaanvraag.

Het district wil onder meer dat de tulpen- en evenementenweide bij de bomenbank blijft.  De raad wil ook absolute garantie dat het uitvoeren van Opstalvallei geen enkele invloed heeft op het grond- en oppervlaktewaterpeil buiten het projectgebied.

Bij een mogelijke realisatie wil de districtsraad dat de toegankelijkheid optimaal is. Naast fiets- of wandelwegen moeten ook de bufferdijken toegankelijk zijn voor wandelaars.  Het polderdistrict vindt ook dat natuurvriendelijke landbouw mogelijk moet blijven in een deel van Opstalvallei en dat er geen windturbines komen.

Ook Natuurpunt Antwerpen Noord reageerde op het openbaar onderzoek en beoordeelt de bouwaanvraag in zijn totaliteit gunstig.  De gemeente Stabroek heeft nog geen advies gegeven. Hier kwamen wel 233 bezwaarschriften binnen en een petitie met 1057 handtekeningen.

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio