© wha

Hajo Beeckman wordt VRT-verkeersanker

Hajo Beeckman, woordvoerder bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en het Verkeerscentrum, gaat vanaf september een nieuwe carrière aan: die van VRT-verkeersanker.

mige

De man zal te horen zijn op de verschillende radionetten van de openbare omroep, en deelt zijn positie als VRT-verkeersanker met Inge Pierloz en Myriam Famelaer. ‘De VRT zet in op verkeerveiligheid, uitleg en inzicht in verkeer en mobiliteit. Daarbij kunnen we voortaan ook rekenen op Hajo, die vanuit zijn ervaring bij het Vlaams Verkeerscentrum een enorme expertise heeft opgebouwd’, aldus Els Van de Sijpe, radiomanager VRT

De VRT werkt voor de garing en verspreiding van verkeersinformatie al jaren samen met partner Touring Mobilis. In 2011 bundelden de beide partners hun krachten om verkeersinformatie nog efficiënter en sneller te verwerken en te verspreiden naar de luisteraar. Operatoren, redacteurs en verkeersstemmen werken samen in een geïntegreerde verkeersredactie, waarvan Beeckman vanaf september dus ook deel uitmaakt.

Als verkeersanker van de VRT zal Beeckman ook ingezet worden als verkeersexpert in het nieuwsaanbod van de openbare omroep.

‘De mobiliteit in Vlaanderen staat voor enorme uitdagingen op het vlak van veiligheid, leefbaarheid en doorstroming. Nieuwe ontwikkelingen op het vlak van technologie zullen de manier waarop we ons verplaatsen, veranderen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om alle luisteraars - automobilisten, fietsers, gebruikers van het openbaar vervoer... - samen met de collega’s van de verkeersredactie vlot en vooral veilig over onze wegen te loodsen’, besluit Hajo Beeckman.

Nu in het nieuws